19.02.2024

Per la seva gestió sostenible i de promoció del turisme responsable

El Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), gestionat per Fira de Barcelona, ha renovat la certificació Biosphere per la seva gestió respectuosa amb el medi ambient, la cultura, i el retorn social i econòmic de la ciutat. El segell, que va obtenir per primera vegada el 2019, s’atorga en el marc del Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere i està impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç i Turisme de Barcelona.

Barcelona va acollir divendres l’acte de lliurament de les noves certificacions i ja suma més de 1.000 entitats acreditades al conjunt de la destinació Barcelona. El projecte, avalat per l’Institut de Turisme Responsable (ITR), pretén avançar en la sostenibilitat del turisme i del sector, d’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Així, la certificació evidencia l’esforç i el treball de les empreses per promoure un turisme responsable i de respecte del seu entorn.


A banda del segell Biosphere, el CCIB disposa de l’ISO 20121 de Gestió d’Esdeveniments Sostenibles i va ser el primer centre de convencions d’Europa a obtenir l’ISO 22000:2018 de Seguretat Alimentària. Des del 2011 ret comptes de les accions de Responsabilitat Social Corporativa a través de la seva memòria anual, seguint l’estàndard de referència internacional de la Global Reporting Initiative (GRI). També és cofundador del Barcelona Forum District, entitat que aglutina empreses i entitats del Fòrum per fer de la zona una àrea socialment responsable i des del 2009 calcula, redueix i compensa les seves emissions de CO₂. Entre altres iniciatives, el CCIB també ofereix una varietat d’opcions per organitzar esdeveniments més sostenibles i el 98% dels seus proveïdors són locals.

+34 93 230 10 00
Plaça de Willy Brandt, 11-14, 08019 Barcelona
ccib@ccib.es
trabajaen@ccib.es