Fira de Barcelona

Fundada oficialment el 1932, encara que els seus orígens es remunten a les grans exposicions de 1888 i 1929, Fira de Barcelona és una de les organitzacions firals més importants d’Europa per volum i qualitat dels esdeveniments, l’alt nivell dels seus recintes, la seva experiència organitzativa i professionalitat.

Disposa de dos grans recintes, l’emblemàtic de Montjuïc i l’avantguardista de Gran Via, que sumen 400.000 m2 de superfície bruta expositiva. A més, des del novembre del 2021 gestiona el Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB).

És líder al mercat espanyol, especialment en salons industrials i professionals, i ocupa un lloc referent a Europa. Cada any acull més de 150 esdeveniments que atrauen més de 30.000 empreses i 2,5 milions de visitants de 200 països i territoris. La institució també coorganitza salons a diversos països, a més d’oferir serveis d’assessoria firal.

A més, Fira de Barcelona és motor econòmic i social. La seva aportació anual a l’economia de la ciutat i l’entorn s’estima en més de 4.700 milions d’euros i més de 35.000 llocs de treball, segons un estudi de la Universitat de Barcelona (UB).

Centre de Convencions Internacional Barcelona

Inaugurat l’any 2004 amb motiu del Fòrum Universal de les Cultures, el Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) s’ha convertit en un referent en l’àmbit europeu com a seu per a l’organització d’esdeveniments.  

Amb una ubicació privilegiada en una ciutat moderna i cosmopolita com Barcelona, el Centre es troba dins del districte tecnològic i de negocis de la ciutat conegut com a 22@.

Des del novembre de 2021, Fira de Barcelona gestiona el CCIB, la qual cosa ha permès a la institució guanyar competitivitat, reforçar el seu posicionament internacional i realitzar una gestió integral dels tres principals recintes firals de la ciutat. El CCIB està gestionat per un equip propi, al capdavant del qual hi ha Marc Rodríguez com a Director General del CCIB.

0

de superfície bruta

0
visitantes y profesionales cada año
0
congresos, convenciones y conciertos al año
0
habitaciones de hotel alrededor del CCIB
+ 0 M€
de impacto económico en Barcelona y su entorno

El CCIB està format per dos edificis de gran valor arquitectònic, el Centre de Convencions i l’Auditori Fòrum CCIB, units per una rambla de connexió subterrània. Amb una superfície total d’aproximadament 100.000 m2 i una capacitat d’acollida de 15.000 delegats, els dos edificis destaquen per les seves dimensions i la gran versatilitat dels seus espais interiors.

El Centre de Convencions, realitzat pel prestigiós arquitecte espanyol José Luís Mateo, ha estat dissenyat amb la finalitat de donar protagonisme a la llum i tenir un mínim impacte visual al seu entorn.

L’edifici disposa de 46 sales diàfanes de diferents mides repartides en 5 plantes, de les quals en destaquen la Sala Polivalent (P0) d’11.340 m2 i l’espectacular Banquet Hall (P2) de 1.665 m2 amb una terrassa amb vistes al mar.

L’edifici Fòrum, dissenyat pels arquitectes suïssos Herzog & DeMeuron, ha esdevingut un emblema de la nova Barcelona.

El seu disseny, conseqüència directa de la zona urbana on s’ubica, junt amb el triangle blau de 25m d’alçada no deixa indiferent a ningú.

A l’interior es troba l’Auditori Fòrum CCIB que, amb 3.084 seients i 12 espais reservats per persones amb mobilitat reduïda, pot acollir congressos, convencions o transformar-se en una sala de concerts.

El nostre equip

Les claus de l’èxit d’un esdeveniment són un destí com a marca consolidada i unes instal·lacions i serveis complementaris de qualitat.

Això no seria possible sense un gran equip professional, dinàmic, amb llarga trajectòria en el sector dels esdeveniments i amb gran capacitat d’adaptació.

Actualment el CCIB té una plantilla de 110 persones amb un objectiu comú: la satisfacció del client.