07.03.2024

El primer esdeveniment de l'àmbit de les ciències de la salut de 2024 al CCIB se celebra del 7 a 10 de març

Avui comença a Barcelona el congrés anual més important d’Europa sobre Oncologia Ginecològica. El Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), gestionat per Fira de Barcelona, acull fins diumenge la 25ª edició de l’European Congress on Gynaecological Oncology. La trobada, que reunirà a més de 2.800 participants, ofereix als professionals una oportunitat única per aprendre, conèixer i debatre sobre els últims avenços mèdics i científics en càncers ginecològics. Paral·lelament, també s’abordaran qüestions essencials relacionades amb el tractament i l’atenció corresponents.

Del 7 al 10 de març, el CCIB es converteix en la seu de més de 50 sessions científiques impartides per reconeguts experts internacionals. El congrés l’organitza la Societat Europea d’Oncologia Ginecològica (ESGO) amb l’impuls del Dr. Jordi Ponce, president del congrés i Cap de Ginecologia de l’Hospital de Bellvitge, i és la primera vegada que aquesta trobada es duu a terme a l’Estat espanyol.

Aprofitant que l’esdeveniment té lloc a Barcelona, la ciutat natal de l’arquitecte modernista Antoni Gaudí, el lema proposat per aquesta edició és: “Uneix-te al mosaic per vèncer el càncer”. D’aquesta manera, es convida a tothom a col·laborar amb el congrés per tal de fer un pas endavant i avançar en la cura del càncer ginecològic.

El congrés, amb l’objectiu d’impulsar la investigació, compta amb cirurgies en directe realitzades des de l’Hospital Universitari de Bellvitge, una gran quantitat de tallers, taules rodones, seminaris, presentacions, simposis, sessions de vídeo, conferències educatives de les noves directrius d’ESGO, un espai especial destinat a joves científics i moltes altres activitats.

El Dr. Ponce, que realitzarà una cirurgia robòtica en el marc de la trobada, considera que l’ESGO d’enguany és “una gran oportunitat per mostrar al món el potencial en ginecologia oncològica del nostre sistema públic de salut, així com la seva capacitat per introduir tècniques innovadores com la cirurgia robòtica”. L’esdeveniment permetrà l’actualització de les guies clíniques de l’especialitat i la incorporació d’aspectes innovadors en diagnòstic, conceptes quirúrgics, radioterapèutics i mèdics, a més d’estratègies personalitzades des del diagnòstic.

ESGO és el primer dels 14 esdeveniments de l’àmbit de les ciències de la salut que acull el CCIB aquest any

ESGO és la primera trobada de l’àmbit de les ciències de la salut que el CCIB acull aquest 2024. Al calendari d’esdeveniments previstos a les nostres instal·lacions, n’hi ha 14 de confirmats i, entre ells, en destaquen el 38è congrés de la Societat Internacional de Transfusió Sanguínia (ISBT 2024), el 7è Simposi Internacional d’Hipertensió Pulmonar, el 37è congrés anual de medicina de cures intensives (ESICM) i el 6è simposi sobre objectius moleculars i teràpies contra el càncer de EORTC-NCI-AACR (ENA 2024).

Barcelona, 7 de març de 2024

Comunicació CCIB

Alba Carné

acarne@ccib.es

Premsa Hospital de Bellvitge

premsa.bellvitge@bellvitgehospital.cat

+34 93 230 10 00
Plaça de Willy Brandt, 11-14, 08019 Barcelona
ccib@ccib.es
trabajaen@ccib.es