27.07.2023

Reuniran prop de 210.000 professionals al CCIB, Gran Via i Montjuïc

Fira de Barcelona tanca el primer semestre de l’any reforçant el seu posicionament internacional com a seu de salons i congressos tecnològics de referència. En aquest sentit, preveu cloure el 2023 havent celebrat més d’una vintena d’esdeveniments d’aquest sector que congregaran uns 210.000 visitants professionals i 7.500 empreses als recintes de Gran Via, Montjuïc i al CCIB. De cara a la tardor ja prepara tres certàmens d’abast mundial, Smart City Expo World Congress, Gartner i VMware Explore.

Durant els sis primers mesos de l’any, Fira de Barcelona ha acollit 18 esdeveniments de l’àmbit tecnològic, entre salons, congressos i actes corporatius. Destaca el Mobile World Congress Barcelona que, juntament amb 4YFN, va atraure 88.500 visitants i més de 2.400 empreses participants, o l’ISE, amb més de 58.000 professionals i 1.055 expositors, que es va celebrar paral·lelament a l’IOT Solutions World Congress Barcelona i el Cybersecurity Congress, organitzats per Fira de Barcelona i que, en conjunt, van rebre més de 15.600 visitants i 330 companyies.

Els recintes de Montjuic i Gran Via també van acollir l’e-Show Barcelona, la fira sobre e-commerce i màrqueting digital; Spring I/O, la conferència centrada en l’ecosistema Spring Framework; ITC Europe, el major esdeveniment sobre insurtech d’Europa, o Affiliate World Barcelona, la reunió sobre el màrqueting d’afiliació i el comerç electrònic. 

Per la seva banda, el Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) també es van celebrarcongressos i cimeres tecnològiques, que van reunir prop d’11.000 professionals. Entre ells, Gartner Supply Chain Executive EMEA Congress, la conferència sobre la cadena de subministrament de la indústria; HPE Technology and Solutions Summit, l’esdeveniment corporatiu de Hewlett Packard o KingFoMarket, la trobada anual d’aquesta multinacional de videojocs. 

Una tardor tech

El calendari de salons tecnològics es reactivarà amb força després de l’estiu amb la celebració de quatre esdeveniments del sector d’abast mundial. Els dos primers seran Gartner It Symposium XPO Emea, la trobada d’analistes d’aquesta multinacional tecnològica, i VMware Explore, la reunió mundial corporativa d’un dels principals proveïdors de serveis al núvol del món, que tindran lloc del 6 al 9 de novembre al CCIB i a Gran Via, respectivament. 

Paral·lelament, del 7 al 9 de novembre, arribarà Smart City Expo World Congress, l’esdeveniment de referència internacional sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents que organitza Fira de Barcelona i que enguany preveu reunir més de 1.000 expositors i 25.000 visitants professionals, juntament amb Tomorrow.Mobility, el saló que promou el disseny i l’adopció de nous models de mobilitat urbana sostenible, Tomorrow Building, sobre innovació en la construcció i Tomorrow.Blue Economy, el congrés sobre l’economia vinculada als recursos marins. 

Congressos mèdics 

Els esdeveniments tecnològics són juntament amb els mèdics dos grans àmbits estratègics per Fira de Barcelona, en els que té un clar posicionament internacional. En aquest sentit, els recintes de Fira acolliran aquest any més d’una vintena de salons i congressos del camp de la salut entre els que destaquen Infarma, el saló de medicaments i parafarmàcia, el Congrés Mundial de Parkinson o el Congrés Mundial sobre Càncer Gastrointestinal que han tingut lloc aquest estiu o el CPHI, el major esdeveniment mundial de la indústria farmacèutica i l’EUSEM sobre medicina d’urgències, que se celebraran a la tardor, entre molts d’altres. 

Barcelona, xx de juliol de 2023
Albert Sas i Gimeno

932332378

asas@firabarcelona.com

+34 93 230 10 00
Plaça de Willy Brandt, 11-14, 08019 Barcelona
ccib@ccib.es
trabajaen@ccib.es