14.03.2023

Barcelona ha estat escollida i es convertirà el 28 de novembre en l’epicentre culinari nacional i internacional

L’Auditori Fòrum del Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), gestionat per Fira de Barcelona, acollirà la pròxima Gala de la Guia Michelin Espanya 2024. Barcelona es convertirà així en l’epicentre culinari nacional i internacional el 28 de novembre de 2023 com a seu de la prestigiosa cerimònia. La ciutat ha estat escollida per rebre un dels esdeveniments de més impacte i projecció de la restauració i la gastronomia després d’haver presentat candidatura a través de Turisme de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, els quals contribueixen en l’organització de la gala.  

Tal com han explicat els organitzadors de la Guia Michelin, la capital catalana ha estat escollida pel seu respecte per la tradició en una cuina cosmopolita i de fusió que excel·leix per la creativitat i la innovació constant. Una cuina amb identitat pròpia, elaborada amb productes locals que es veu influïda per persones d’arreu del món.

Igualment, han destacat la campanya “La revolució gastronòmica continua a Barcelona” que pretén visibilitzar la ciutat de Barcelona com a font de talent gastronòmic i epicentre de la tradició i de la riquesa gastronòmica de Catalunya, que durant la seva història ha rebut contribucions culinàries de totes les civilitzacions amb l’empremta del Mediterrani.

Barcelona pren el relleu a Castella-la Manxa i es convertirà en l’epicentre culinari nacional i internacional el 28 de novembre de 2023 al CCIB, amb la cerimònia i posterior sopar per a 700 assistents, tot i que hi haurà altres espais de la ciutat que seran utilitzats per a la resta de cites abans de la Cerimònia, com ara la presentació dels Xefs que cuinaran El sopar de la Gala, capitanejats per Jordi Cruz, els Germans Torres i Paolo Casagrande. 

Barcelona és la ciutat que compta amb més Estrelles, en total 25 i amb un total de 70 restaurants que apareixen amb diferents distincions a l’edició de la Guia MICHELIN Espanya i Portugal del 2023, en concret 3 restaurants amb tres Estrelles MICHELIN, 5 amb dues Estrelles MICHELIN, 16 amb una Estrella MICHELIN, 1 amb Estrella Verda, 8 amb distinció Bib Gourmand i 38 restaurants recomanats.

Pels organitzadors, la ciutat de Barcelona reuneix els requisits idonis per acollir un esdeveniment com la Gala de la Guia Michelin i han valorat l’esperit emprenedor i de projecció que es manifesta a les arts, al pensament, a l’arquitectura local, i per descomptat també a la gastronomia. Reconeguda com una ciutat global per la seva importància cultural, financera, comercial i turística, ha estat escenari de diversos esdeveniments internacionals que han contribuït a consolidar-la, desenvolupar-la i donar-hi projecció mundial.

Un cop més, la centenària Guia posarà un accent especial sobre la sostenibilitat a través de l’Estrella Verda Michelin, una distinció relativament jove que està tenint un gran impacte entre els xefs, els gurmets i els mitjans de comunicació pel que suposa com a concepte, ja que reconeix aquells establiments, amb independència de la seva categoria, particularment compromesos amb la gastronomia sostenible i el futur del planeta.

La selecció de restaurants d’Espanya i Portugal per a l’edició del 2024 es farà en dos esdeveniments diferenciats, un per a Espanya a Barcelona el 28 de novembre del 2023 i, per primera vegada, un altre només per a Portugal que tindrà lloc el primer trimestre del 2024 en un lloc encara per confirmar. Amb això, la Guia Michelin pretén celebrar i posar en valor la creixent excel·lència de l’escena gastronòmica portuguesa com a destinació europea ineludible. La Gala continuarà tenint, en tots dos casos, un format de gran impacte gràcies a la combinació d’un esdeveniment presencial, d’alta rellevància i prestigi, amb una amplificació digital, per arribar al nombre més gran possible d’amants de la gastronomia.

La nova selecció de la Guia es donarà a conèixer, una vegada més, sobre la base de l’intens treball de camp realitzat per l’equip d’inspectors i inspectores Michelim, que estan al dia de les novetats gastronòmiques per oferir la millor informació als lectors.

En l’acte d’aquest matí, Michelin ha agraït a l’Ajuntament de Barcelona i al Consorci de Turisme de Barcelona el compromís amb la gastronomia espanyola, donant suport i contribuint a l’organització d’aquesta Gala.

+34 93 230 10 00
Plaça de Willy Brandt, 11-14, 08019 Barcelona
ccib@ccib.es
trabajaen@ccib.es