13.06.2023

L’“Ocean Decade Conference” tindrà lloc del 10 al 12 d’abril de 2024

El Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), gestionat per Fira de Barcelona, acollirà del 10 al 12 d’abril de 2024 la Conferència del Decenni de l’Oceà de l’ONU, un esdeveniment mundial d’alt nivell amb la participació de governs, experts, científics i societat civil, que té com a objectiu buscar solucions per una major protecció dels oceans. Paral·lelament, tindran lloc diferents activitats a la ciutat per reflexionar sobre la importància de la sostenibilitat d’aquest ecosistema. 

L’esdeveniment comptarà amb prop d’un miler d’assistents de tot el món i està organitzat per la Comissió Oceanogràfica Intergovernamental (COI) de la UNESCO juntament amb la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant la Fundació Barcelona Capital Nàutica, i el Comitè Nacional de la Dècada de l’Oceà d’Espanya, liderat pel Ministeri de Ciència i Innovació a través del CSIC.


La conferència reunirà governs, gestors, el sector marítim, la filantropia, el sector privat i la societat civil per fer un balanç dels resultats dels tres primers anys del Decenni de l’Oceà i construir un full de ruta fins al 2030. En aquest sentit, un dels grans objectius serà crear solucions basades en la ciència que donin resposta a reptes globals com el canvi climàtic, la seguretat alimentària, la conservació de la biodiversitat, l’economia oceànica sostenible, la contaminació i els perills naturals. 


Segons el secretari executiu de la COI/UNESCO, Vladimir Ryabinin, “la conferència serà una gran oportunitat perquè actors de tot el món reflexionin col·lectivament sobre l’ús de la ciència i el coneixement per a la gestió sostenible de l’oceà, i alhora aplanin el camí per al futur del Decenni”. 

Per la seva part, el director general del CCIB, Marc Rodríguez, ha assegurat que “és un honor acollir aquest esdeveniment de gran rellevància internacional i de vital importància per al planeta” i ha destacat el fet de que se celebri a Barcelona. “El CCIB, amb unes instal·lacions de primer nivell, i la ciutat, pol de coneixement, innovació i talent, són l’espai ideal per reunir a experts de tot el món que reflexionaran i debatran per buscar solucions als reptes actuals i de futur del nostres oceans”.

Programa i activitats paral·leles

La conferència, que ja ha obert les preinscripcions, presenta un programa basat en els 10 reptes del Decenni de l’Oceà i s’estructurarà al voltant de tres moments clau. Una sessió inaugural amb la participació de caps d’estat, líders d’agències de l’ONU i representants de la indústria, així com una sessió plenària. Un congrés que s’articularà al voltant de quatre sessions temàtiques, combinant sessions plenàries i paral·leles, per presentar i proposar solucions científiques per al desenvolupament sostenible. Finalment, la sessió de clausura informarà dels principals resultats de la conferència i definirà l’horitzó fins al 2030. 


Amb l’objectiu de complementar el programa principal, paral·lelament, tindrà lloc l’“Ocean Decade Week, que conformaran activitats com tallers, simposis, sopars i exposicions d’art a partir del 8 d’abril a diferents llocs de Barcelona. 

Per a més informació, cliqueu aquí. 

Comunicació CCIB
David Jiménez

674033249 djimenez@ccib.es

Fundació Barcelona Capital Nàutica
Esther Gómez

premsa@barcelonacapitalnautica.org 

+34 93 230 10 00
Plaça de Willy Brandt, 11-14, 08019 Barcelona
ccib@ccib.es
trabajaen@ccib.es