19.06.2023

L’esdeveniment renova contracte i estarà a Barcelona almenys fins al 2028

CineEurope, la convenció europea més important dels professionals de la indústria cinematogràfica, torna avui a Barcelona amb les millors presentacions i projeccions de les noves pel·lícules dels estudis de Hollywood i europeus. Del 19 al 22 de juny, el Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), gestionat per Fira de Barcelona, reuneix a més de 4.000 exhibidors i distribuïdors de tot el món que comparteixen i desvelen les últimes produccions, novetats i tecnologies per a les sales de cinema, a través de projeccions, xerrades, seminaris i una fira comercial.  

Produïda per The Film Expo Group, CineEurope és la convenció oficial de la Unió Internacional de Cinemes (UNIC), l’associació professional que representa exhibidors de cinema i les seves associacions nacionals de 39 països europeus amb la intenció de promoure el valor social, cultural i econòmic del cinema a Europa i el món. 

Una desena d’estudis internacionals, inclosos Walt Disney Studios, Paramount Pictures, Universal Pictures International, Sony Pictures, Warner Bros, Unifrance, StudioCanal,  Lionsgate o Mubi, participen en la 32a edició d’aquesta convenció. Tots ells ofereixen als exhibidors detalls de les noves produccions amb presentacions i projeccions de les pel·lícules que veuran la llum els pròxims mesos a les sales de cinema d’arreu del món. 

L’esdeveniment, que se celebra al CCIB de Barcelona des del 2012, ha signat un acord de renovació fins com a mínim el 2028, amb la possibilitat de continuar la col·laboració més enllà d’aquest any. 

Segons el director general del CCIB, Marc Rodríguez, “ens omple d’orgull que CineEurope, un dels principals actors de la indústria cinematogràfica i dels equipaments audiovisuals a nivell mundial, hagi confiat en Barcelona i el CCIB durant més de deu anys i vulgui seguir creixent amb nosaltres. El nostre objectiu és seguir enfortint el nostre partnership amb The Film Expo Group i continuar treballant al seu costat per impulsar l’èxit del certamen, oferint l’excel·lència dels nostres equips, instal·lacions i serveis”.

Per al president de The Film Expo Group, Andrew Sunshine, “és un plaer tornar a Barcelona. Tenim un excel·lent programa planejat per a la setmana i estem desitjant donar la benvinguda a la indústria de nou a Espanya. Esperem amb ganes continuar la nostra llarga relació amb el CCIB en els pròxims anys”. 


L’Auditori Fòrum CCIB, una gran sala de cinema

Per a les presentacions dels estudis, l’Auditori Fòrum CCIB s’ha transformat completament en una sala de cinema de màxima qualitat. En concret, s’ha instal·lat una gran pantalla 16,95 m d’amplada per 7,10 m d’alt, equipada amb la pionera tecnologia Clarus XC de Harkness Screens. A més, s’ha equipat amb 8 projectors làser RGB de Cinionic de fins a 4K, dos dels quals per a projeccions especials en 3D, amb una distància de projecció de 50 metres. En paral·lel, s’han instal·lat 42 sistemes de so de la marca K.C.S per proporcionar l’experiència sonora més impactant i envoltant amb un format Dolby 7.1 surround. 

CineEurope comptarà també amb una fira de 9.500 m² amb més de 80 empreses capdavanteres per presentar les últimes tecnologies en entreteniment i avenços cinematogràfics. El programa es completa amb conferències i seminaris amb els professionals líders de la indústria per compartir les tendències actuals i del futur en un entorn on els assistents que viatgen a Barcelona estableixen contactes i compromisos amb els associats de la indústria. 

Finalment, durant l’esdeveniment es lliuraran els premis “CineEurope Gold Awards” als  professionals del cinema per la seva dedicació i servei destacats al sector; els premis a l’exhibidor i al distribuïdor internacional de l’any o l’UNIC Achievement Awards, que reconeix la dedicació i el servei a la indústria cinematogràfica europea. 

Barcelona, 19 de juny de 2023. 

Comunicació CCIB

David Jiménez

674033249 / djimenez@ccib.es

Per a qualsevol consulta o petició cal contactar amb: 

The Film Expo Group

Dawn Blaschick

00 1 347 703 7914 / dawn.blaschick@filmexpos.com

+34 93 230 10 00
Plaça de Willy Brandt, 11-14, 08019 Barcelona
ccib@ccib.es
trabajaen@ccib.es