Centre de Convencions Internacional Barcelona

Inaugurat l’any 2004 amb motiu del Fòrum Universal de les Cultures, el Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) s’ha convertit en un referent en l’àmbit europeu com a seu per a l’organització d’esdeveniments.  Amb una ubicació privilegiada en una ciutat moderna i cosmopolita com Barcelona, el Centre es troba dins del districte tecnològic i de negocis de la ciutat conegut com a 22@.


Des del novembre de 2021, Fira de Barcelona gestiona el CCIB, la qual cosa ha permès a la institució guanyar competitivitat, reforçar el seu posicionament internacional i realitzar una gestió integral dels tres principals recintes firals de la ciutat. El CCIB està gestionat per un equip propi, al capdavant del qual hi ha Marc Rodríguez com a Director General del CCIB.

El CCIB està format per dos edificis de gran valor arquitectònic units per una rambla de connexió subterrània. Amb una superfície total d’aproximadament 100.000 m2 i una capacitat d’acollida de 15.000 delegats, els dos edificis destaquen per les seves dimensions i la gran versatilitat dels seus espais interiors.

El Centre de Convencions, realitzat pel prestigiós arquitecte espanyol José Luís Mateo, ha estat dissenyat amb la finalitat de donar protagonisme a la llum i tenir un mínim impacte visual al seu entorn.

L’edifici disposa de 46 sales diàfanes de diferents mides repartides en 5 plantes, de les quals en destaquen la Sala Polivalent (P0) d’11.340 m2 i l’espectacular Banquet Hall (P2) de 1.665 m2 amb una terrassa amb vistes al mar.

visita virtual

L’edifici Fòrum, dissenyat pels arquitectes suïssos Herzog & DeMeuron, ha esdevingut un emblema de la nova Barcelona.

El seu disseny, conseqüència directa de la zona urbana on s’ubica, junt amb el triangle blau de 25m d’alçada no deixa indiferent a ningú.

A l’interior es troba L’Auditori Fòrum que, amb 3.084 seients, pot acollir congressos, convencions o transformar-se en una sala de concerts.

visita virtual

El CCIB està equipat amb l’última tecnologia i disposa d’una àmplia gamma de serveis d’alta qualitat que permeten satisfer les necessitats de qualsevol tipus d’esdeveniment.

Els diferents perfils de client del CCIB es classifiquen en:

Agències especialitzades en l’organització d’esdeveniments per a altres entitats

Companyies privades que organitzen l’esdeveniment directament

Associacions especialitzades en àmbits de coneixement

Entitats públiques i socials

Exemples de congressos:

  • European Week of Gastroenterology (UEGW) / 14.000 assistents
  • European Congresson Clinical Microbiologys and Infectious Disease (ECCMID) / 11.000 assistents
  • European Society of Human Reproduction and Embirology (ESHRE) / 11.000 assistents
  • European Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis (ECTRIMS) / 9.300 assistents
  • European Association of Nuclear Medicine (EANM) / 6.300 assistents

Exemples de convencions:

  • Gartner ITxpo Symposium / 9.500 assistents
  • Microsoft Tech Ed- IT forum / 9.000 assistents
  • Openstack / 5.200 assistents
  • Samsung Unpacked / 5.000 assistents
  • IBM amb 4.500 persones

Des del 2004, el CCIB ha acollit més de 1.540 esdeveniments i més de 6,6 milions de delegats

De fàcil accés, bona comunicació amb el transport públic i l’aeroport i una oferta hotelera de 4.500 habitacions al seu voltant, el CCIB s’ha convertit en un referent de primer ordre en el sector del turisme de negocis.

El nostre equip

Les claus de l’èxit d’un esdeveniment són un destí com a marca consolidada i unes instal·lacions i serveis complementaris de qualitat.

Això no seria possible sense un gran equip professional, dinàmic, amb llarga trajectòria en el sector dels esdeveniments i amb gran capacitat d’adaptació.

Actualment el CCIB té una plantilla de 110 persones amb un objectiu comú: la satisfacció del client.

Treballa amb nosaltres