30.05.2024

Hi participen artistes com Lana del Rey, Pulp, Vampire Weekend, Rels B, Mushkaa, SZA, Mitsky, Justice i Disclosure

Aquest dijous, 30 de maig, arrenquen les jornades principals de la 22a edició del Primavera Sound, un dels festivals de música més grans celebrats al país, reconegut per reunir una àmplia varietat de gèneres musicals. El Festival, però, ja va començar oficialment dilluns amb concerts repartits per diferents espais de Barcelona. Fins al 2 de juny, es duran a terme gairebé 300 actuacions al Parc del Fòrum, una dotzena de les quals tindran lloc a l’Auditori Fòrum CCIB. Entre els artistes que protagonitzen el cartell del Festival figuren Lana del Rey, Pulp, Vampire Weekend, Rels B, Mushkaa, SZA, Mitsky, Justice i Disclosure, entre d’altres. El Primavera Sound posarà el seu punt final diumenge amb el Brunch Electronik.

L’Auditori Fòrum CCIB, que pertany al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), gestionat per Fira de Barcelona, ​​tornarà a ser l’escenari d’una part dels concerts de Primavera Sound i ho serà per 18a edició consecutiva després del trasllat del certamen del Poble Espanyol al Parc del Fòrum, on se celebren la majoria de les actuacions a l’aire lliure.

Amb 3.084 butaques i un escenari de 420 m², l’Auditori Fòrum CCIB està equipat amb l’última tecnologia i ofereix un aïllament total i una gran acústica, sent un dels escenaris més grans per a concerts en espais tancats. L’espai acull cada any una vintena d’espectacles, a més dels esdeveniments que se celebren al CCIB. Aquests dies tornarà a ser el lloc del Festival on es presentaran les propostes més intimistes, amb concerts de Joanna Sternberg, ML Buch, Charlemagne Palestine i Jessica Pratt, entre d’altres.

Ciutat i sostenibilitat

Primavera Sound ha tornat a incloure el programa Primavera a la Ciutat, un festival paral·lel que aconsegueix que el Festival ressoni més enllà del Parc del Fòrum. Consta d’una programació amb una cinquantena de concerts repartida entre La Sala Apolo, La (2) d’Apolo, Razzmatazz, Paral·lel 62, La Nau i LAUT. Des del dilluns 27 de maig s’estan fent actuacions, les quals s’allargaran fins al diumenge 2 de juny.

Enguany, la sostenibilitat del Primavera Sound es tornarà a manifestar des del transport públic fins a la gestió de residus. La línia T4 funcionarà sense interrupcions durant les nits de Festival i hi haurà un servei de bus llançadora des de Plaça Catalunya fins al Parc del Fòrum. Un cop dins del recinte, es farà un ús extensiu de materials reutilitzables en elements com la senyalística o el mobiliari.

Entre altres iniciatives, la zona de restauració oferirà una àmplia oferta gastronòmica de proximitat, així com utilitzarà vaixella compostable i gots reutilitzables. A més, els escenaris funcionaran amb energia neta, el 85% dels banys del Festival tindran un sistema d’optimització de consum i la recirculació de les aigües residuals permetrà un estalvi del 90% d’aquesta.

Barcelona, 30 de maig de 2024

+34 93 230 10 00
Plaça de Willy Brandt, 11-14, 08019 Barcelona
ccib@ccib.es
trabajaen@ccib.es