Aquesta concessió permetrà reforçar el posicionament internacional de la ciutat com a referent firal

Fira de Barcelona assumeix la gestió del CCIB a partir d’aquest mes de novembre

A partir del pròxim 1 de novembre, Fira de Barcelona es fa càrrec de la gestió del Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), la qual cosa potenciarà l’estratègia global de la ciutat en matèria de fires i congressos i reforçarà el posicionament internacional de la institució com a referent firal a Espanya i Europa, en operar tres grans recintes que sumen prop de 500.000 m2 de superfície expositiva i acullen més de 250 esdeveniments anuals, alguns d’ells líders mundials.

Amb aquesta concessió, atorgada per l’Ajuntament de Barcelona per un període de 25 anys, Fira de Barcelona passa a gestionar de manera integral els principals equipaments firals de la ciutat: el de Montjuïc, Gran Via i CCIB, que permetran a la institució guanyar competitivitat en disposar de tres espais complementaris per celebrar i atraure noves fires, congressos i actes diversos. Així mateix, potenciarà l’aposta de la ciutat com a plataforma d’aquest tipus d’esdeveniments, clars exponents i promotors de l’activitat dels diferents sectors econòmics el paper dels quals es reforça en l’actual situació postpandèmia.

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, considera que Fira reforça així el seu posicionament en el marc espanyol i europeu “com una de les institucions de referència en l’organització de fires i congressos, un sector que és clau per al futur de Barcelona i en el que seguim apostant per captar nous esdeveniments que millorin el posicionament de la ciutat. La recuperació de les fires és un element clau per enfortir una sortida de la crisi que no ha de deixar a ningú enrere i també per contribuir a la creació de llocs de treball de qualitat, que és una de les nostres prioritats com a ciutat. Tothom sap que Barcelona és una de les millors ciutats del món per a l’organització de congressos, un sector on som líders a nivell mundial, i en els propers mesos demostrarem que en la postpandèmia serem encara més forts”.

El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha mostrat la seva satisfacció per assumir la gestió del CCIB, ja que “es tracta d’una instal·lació referent en la celebració de congressos i reunions que, estem convençuts, reforçarà el lideratge de la institució en el mercat firal internacional i la projecció de la ciutat com a pol d’atracció d’importants esdeveniments. Així mateix, la seva gestió donarà a Fira un nou impuls al seu paper de motor econòmic i social de la ciutat i el territori”.

Després de la decisió, fa tres anys, de l’Ajuntament de Barcelona d’adjudicar a Fira de Barcelona la gestió del CCIB, la institució firal se’n fa càrrec després d’un fructífer període de transició amb l’anterior gestor, GL events. Aquest procés ha permès assegurar el manteniment de l’activitat, el model de negoci i la seva plantilla. En aquest sentit, per a la gestió del Centre de Convencions, Fira de Barcelona ha constituït la societat filial Fira CCIB SL, i ha nomenat director general a Marc Rodriguez, que ha estat fins ara director del CCIB.

Motor econòmic i social

El Centre de Convencions Internacional de Barcelona, inaugurat l’any 2004 amb motiu del Fòrum Universal de les Cultures, està situat a l’àrea del Besòs, al districte tecnològic i de negocis conegut com 22@. Està format per dos immobles de disseny avantguardista: el Centre de Convencions i l’Edifici Fòrum, que alberga l’Auditori Fòrum, units per una rambla subterrània. En conjunt, té una superfície de 100.000 metres quadrats on se celebren un centenar d’esdeveniments anuals que congreguen mig milió de visitants.

Fira de Barcelona és l’organització firal líder en el mercat espanyol i una de les més importants d’Europa. En un context de plena activitat, acull cada any més de 150 salons, congressos i esdeveniments, que atreuen 30.000 empreses i 2,5 milions de visitants de 200 països i territoris en els seus recintes de Montjuïc i Gran Via, que en conjunt sumen prop de 400.000 metres quadrats de superfície bruta expositiva. La institució genera un impacte anual de 4.710 milions d’euros i 35.000 llocs de treball, segons un estudi elaborat per l’Institut d’Economia de Barcelona (IEB) de la Universitat de Barcelona (UB).

L’entorn urbà

El CCIB forma part de l’entorn urbà entre Barcelona i Sant Adrià de Besòs. Es troba localitzat davant del mar, al bell mig del barri de Diagonal Mar i al final del districte 22@, especialitzat en empreses dels sectors de noves tecnologies, cultura, informació, sostenibilitat i coneixement. Al seu voltant s’hi localitzen unes 4.900 places hoteleres.

A l’àmbit del Besòs, al qual es vincula geogràficament el centre, hi viuen 950.000 persones, el 30% de la població de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que es troba ara immers en un important procés de transformació social i econòmica.

En aquest sentit, el CCIB contribueix al desenvolupament local a través d’estratègies de col·laboració i suport amb el teixit econòmic i social dels barris de l’entorn.

 

Barcelona, 29 d’octubre de 2021

 

Direcció de Comunicació de Fira de Barcelona

93 233 26 82 / alosada@firabarcelona.com / sbilurbina@firabarcelona.com

 

Comunicació CCIB

93 230 10 00 – 674 033 249 / djimenez@ccib.es