10.03.2022

Aquest mes acull el congrés sobre tumors neuroendocrins i el d’especialistes en Alzheimer i Parkinson

El Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) acull avui i demà el congrés anual de la Societat Europea de Tumors Neuroendocrins (ENETS) amb el que inicia un intens calendari d’esdeveniments mèdics i congressuals que continuarà ja la setmana vinent amb el congrés internacional per a especialistes d’Alzheimer i Parkinson. D’aquesta manera, el CCIB, ubicat al Fòrum i gestionat per Fira de Barcelona, retorna a la progressiva normalització de la seva activitat amb la previsió de més 70 esdeveniments aquest any, dels quals una vintena són grans congressos mèdics.

Metges i investigadors científics de tot el món han tornat avui al CCIB en el primer dels congressos mèdics programats per aquest any. El 19è Congrés d’ENETS, que se celebra des de fa una dècada en aquest centre, reunirà fins demà un miler d’assistents per presentar i debatre sobre les últimes ciències i investigacions en el camp dels tumors neuroendocrins. El programa científic preveu una desena de sessions, 200 treballs científics i la presentació d’una vintena d’estudis.

Fundada el 2004, l’ENETS és l’organització científica més rellevant en aquest tipus de tumors i compta amb més de 1.500 membres que provenen de diferents camps mèdics, com l’oncologia, l’endocrinologia, la medicina nuclear, la radiologia o la cirurgia, entre altres. Precisament, l’Hospital Vall d’Hebron es va convertir el 2020 en el primer centre d’Espanya a aconseguir la prestigiosa certificació que concedeix l’ENETS com a centre d’excel·lència en el tractament dels tumors neuroendocrins.

Així mateix, del 15 al 20 de març arribarà l’AD/PD 2022, el congrés internacional sobre les malalties de l’Alzheimer i el Parkinson i trastorns neurològics relacionats. Amb 150 sessions científiques i una desena de ponents, atraurà a més de 3.500 professionals mèdics i científics de tot el món amb una sèrie de conferències que combinen les diferents malalties neurodegeneratives en un mateix entorn i examinen les seves similituds i diferències. El congrés, amb caràcter anual, posarà la mirada en els últims avenços, els mecanismes de les malalties, el diagnòstic, la prevenció i el desenvolupament de teràpies innovadores.

Gran activitat internacional

El director general del CCIB, Marc Rodríguez, ha manifestat que “hem iniciat l’any amb optimisme i prudència, amb l’objectiu de continuar contribuint a la recuperació econòmica de la ciutat i el nostre entorn”. En concret, el CCIB ja ha acollit 8 esdeveniments durant els dos primers mesos de l’any i l’arribada dels primers grans congressos mèdics consolida la tendència positiva de retorn a la normalitat com ho demostra els més de  70 esdeveniments programats pel 2022.

En aquest sentit, Rodríguez ha reiterat la importància dels congressos mèdics perquè “són un espai que fomenten l’intercanvi d’idees i els coneixements científics en benefici de tota la societat”. A més, ha destacat que a la ciutat i al país “disposem de professionals i centres sanitaris de primer nivell i són un gran pol de coneixement i innovació” molt lligats amb l’arribada d’aquests certàmens.

En concret, durant el 2022 el CCIB acollirà una vintena de grans esdeveniments mèdics, com el congrés mundial de la Societat Internacional de Neuromodulació (INS), el congrés mundial per a especialistes en càncer gastrointestinal (WCGI), el congrés de la Societat Europea Cardiovascular i de Radiologia Intervencionista (CIRSE), el congrés de la Societat Internacional d’Oncologia Pediàtrica (SIOP), el congrés de l’Acadèmia Europea de Societats Pediàtriques (EAPS), el congrés de l’Associació Europea de Medicina Nuclear (EANM) o el congrés europeu per a especialistes en càncer de mama (EBCC).

El Centre de Convencions Internacional de Barcelona,  situat a l’àrea del Besòs, al districte tecnològic i de negocis conegut com 22@, està format pel Centre de Convencions i l’Edifici Fòrum, amb una superfície conjunta de 100.000 metres quadrats. La seva gestió per part de Fira de Barcelona, permet una operativa integral dels tres grans recintes firals i congressuals de la ciutat, juntament amb Gran Via i Montjuïc, que reforçarà el posicionament internacional de la institució i la ciutat.

 

Barcelona, 10 de març de 2021

 

Comunicació CCIB

David Jiménez

93 230 10 00 – 674 033 249 / djimenez@ccib.es

+34 93 230 10 00
Plaça de Willy Brandt, 11-14, 08019 Barcelona
ccib@ccib.es
trabajaen@ccib.es