17.06.2024

Es presenten al sector les grans pel·lícules que s’estrenaran pròximament

La 33a edició de CineEurope, la convenció europea més important dels professionals de la indústria cinematogràfica, aterra una vegada més a Barcelona amb les presentacions i projeccions de les noves pel·lícules dels estudis de Hollywood i europeus que s’estrenaran els propers mesos. Del 17 al 20 de juny, el Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), gestionat per Fira de Barcelona, reuneix a més de 4.000 exhibidors i distribuïdors de tot el món que comparteixen i desvelen les últimes produccions, novetats i tecnologies per a les sales de cinema, a través de projeccions, xerrades, seminaris i una fira comercial.

Produïda per The Film Expo Group, CineEurope és la convenció oficial de la Unió Internacional de Cinemes (UNIC), l’associació internacional que representa exhibidors de cinema i les seves associacions nacionals de 39 territoris europeus amb la finalitat de promoure el valor cultural, social i econòmic del cinema a Europa i a la resta del planeta.

L’esdeveniment, que se celebra al CCIB de Barcelona des del 2012, compta amb la participació d’una desena d’estudis internacionals, inclosos Walt Disney Studios, Warner Bros, Universal Pictures International, Paramount Pictures, Sony Pictures, StudioCanal, Angel Studios, Crunchyroll o Mubi. Tots ells ofereixen als exhibidors detalls de les noves produccions amb presentacions i projeccions de les pel·lícules que veuran la llum els pròxims mesos a les sales de cinema d’arreu del món.

L’Auditori Fòrum CCIB, una sala de cinema de màxima qualitat

Per acollir les presentacions dels estudis, l’Auditori Fòrum CCIB s’ha transformat en una sala de cinema de màxima qualitat. S’ha instal·lat una gran pantalla de 16,95 m d’amplada per 7,10 m d’alçada, equipada amb la pionera tecnologia Clarus XC de Harkness Screens. A més, s’ha equipat amb 6 projectors làser RGB de Barco de fins a 4K, dos dels quals per a projeccions especials en 3D, amb una distància de projecció de 50 metres. En paral·lel, s’han instal·lat 60 sistemes de so de la marca K.C.S per proporcionar l’experiència sonora més impactant amb un format de so immersiu Dolby Atmos.

CineEurope també comptarà amb una fira de 7.900 m², en la qual gairebé un centenar d’empreses capdavanteres presentaran les últimes tecnologies en entreteniment i avenços cinematogràfics. El programa inclou conferències i seminaris amb els professionals líders de la indústria, on es compartiran les tendències actuals i del futur en un entorn on els assistents que viatgen a Barcelona estableixen contactes i compromisos amb els associats de la indústria.

Finalment, durant l’esdeveniment es lliuraran els premis “CineEurope Gold Awards” als professionals del cinema en reconeixement de la seva dedicació i servei destacats al sector. A més, es concediran els premis a l’exhibidor i al distribuïdor internacional de l’any, així com l’UNIC Achievement Awards, que reconeix la dedicació i el servei a la indústria cinematogràfica europea.

Barcelona, 17 de juny de 2024

Comunicació CCIB

Alba Carné

acarne@ccib.es

Per a qualsevol consulta o petició cal contactar amb:

Film Expo Group

Dawn Blaschick

dawn.blaschick@filmexpos.com

+34 93 230 10 00
Plaça de Willy Brandt, 11-14, 08019 Barcelona
ccib@ccib.es
trabajaen@ccib.es