28.09.2022

SIOP 2022 se celebra del 28 de setembre a l’1 d’octubre amb més de 3.300 professionals

Aquest matí ha arrencat a Barcelona el congrés sobre càncer infantil més important del món. El Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), gestionat per Fira de Barcelona, acull fins dissabte la 54a edició del Congrés Anual de la Societat Internacional d’Oncologia Pediàtrica (SIOP) que reuneix a més de 3.300 especialistes de 135 països per debatre, compartir coneixements i avançar en el tractament contra el càncer per a nens, adolescents i adults joves. L’Hospital Sant Joan de Déu, que ha inaugurat recentment l’SJD Pediatric Cancer Center Barcelona, participa en la seva organització.

Després de la seva última edició presencial a Lyon el 2019, i dos anys en format on-line a causa de la pandèmia, SIOP 2022 arriba al CCIB del 28 de setembre a l’1 d’octubre amb el seu primer congrés híbrid (presencial i online) que permetrà incrementar la participació al congrés i la difusió de la investigació a tota la comunitat mundial del càncer, en especial als països en desenvolupament.

Amb la visió “Cap nen hauria de morir de càncer: cura per a més, cures per a tothom”, la SIOP preveu enguany un rècord d’assistents amb més de 3.300 professionals, inclosos metges, infermeres i altres professionals de la salut, científics i investigadors. Durant quatre dies, l’esdeveniment comptarà amb un extens programa amb més de 162 sessions científiques i la presència de 135 ponents internacionals.

El president del comitè local organitzador de SIOP i director científic de l’SJD Pediatric Cancer Center Barcelona, Jaume Mora, explica que “juntament amb l’atractiu de Barcelona, tenim un prestigi i reconeixement internacional amb grups de recerca local i centres pioners com l’Hospital Sant Joan Déu que han contribuït a l’arribada de SIOP a Barcelona”.

Mora afegeix que “és un moment molt important perquè l’OMS ha posat el càncer infantil a l’agenda com un dels objectius per aconseguir l’any 2030 una millora significativa en la supervivència que als països desenvolupats arriba al 85%, però, en canvi, a la resta del món on viuen la majoria de nens, la mitjana no arriba al 30%. En aquest sentit, l’OMS es planteja arribar a un 60% i això es pot aconseguir almenys per als sis tumors més fàcilment curables, com són el tumor de Wilms, tumor del ronyó, linfoma de burkitt, linfoma de hodgkin, glioma de Baix grau i el retinoblastoma”.

Per la seva part, el director general del CCIB, Marc Rodríguez, valora que “és un privilegi acollir SIOP al nostre recinte, però el més important per als congressos mèdics és tenir un clúster sanitari com el que tenim a Barcelona i a Catalunya, que són un gran pol de coneixement i innovació.  Al CCIB hi passen persones molt rellevants per les nostres vides que presenten les innovacions que algun dia utilitzarem tots, en l’àmbit mèdic i també en molts altres sectors, com el tecnològic o farmacèutic”.

SIOP, amb més de 2.600 membres a tot el món, és l’única societat multidisciplinària d’abast mundial dedicada completament al càncer pediàtric i adolescent. A la Junta Directiva de SIOP, a més del Dr. Mora, també hi ha un altre professional de referència de l’Hospital Sant Joan de Déu, Guillermo Chantada, president electe de SIOP i cap del programa d’outreach de l’SJD Pediatric Cancer Center Barcelona.

El Congrés coincideix amb la inauguració el 16 de juny de l’SJD Pediatric Cancer Center Barcelona, el primer centre monogràfic d’oncologia pediàtrica d’Espanya i el segon d’Europa. El nou centre consolida el model de recerca, assistència i atenció al càncer infantil impulsat per l’Hospital Sant Joan de Déu des de fa més de 15 anys i augmentarà en un 35% la seva capacitat d’atendre nous casos cada any.

El Congrés SIOP 2022 és un dels 20 esdeveniments mèdics i científics que el CCIB acollirà aquest any, entre els quals destaquen altres congressos internacionals com el d’Atròfia Muscular Espinal (SMA) i de  Tractaments del Càncer (ENA) o els europeus de Càncer de Mama (EBCC), de Societats Pediàtriques (EAPS) o Medicina Nuclear (EANM) que tindran lloc els propers mesos d’octubre i desembre.

 

Barcelona, 28 de setembre de 2022

Comunicació CCIB
David Jiménez
93 230 10 00 – 674 033 249 / djimenez@ccib.es

Premsa Hospital Sant Joan de Déu
Albert Moltó/Lourdes Campuzano
93 253 21 50 – 605 69 52 77 / 665 50 02 14
amolto@sjdhospitalbarcelona.org lcampuzano@sjdhospitalbarcelona.org

 

+34 93 230 10 00
Plaça de Willy Brandt, 11-14, 08019 Barcelona
ccib@ccib.es
trabajaen@ccib.es