10.12.2022

Se celebra de l'11 al 15 de desembre i mostrarà els darrers avenços en el desenvolupament dels làsers

Aquest diumenge arrenca al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), gestionat per Fira de Barcelona, un dels congressos i exposicions més important sobre el làser. Un esdeveniment científic organitzat per Optica (anteriorment OSA), la societat dedicada a promoure la generació, aplicació, arxiu i difusió del coneixement al camp de l’òptica i la fotònica a tot el món. El Congrés mostrarà els darrers avenços en el desenvolupament dels làsers d’estat sòlid juntament amb les noves aplicacions recents, com ara dispositius per a les comunicacions a l’espai lliure o el LIDAR per als vehicles autònoms, entre moltes altres. Ho farà amb més de 400 físics, enginyers i professionals internacionals que participaran en més de 45 sessions tècniques.

El Congrés i Exposició Làser d’Optica se celebra al CCIB de l’11 al 15 de desembre en format híbrid, amb una participació presencial i virtual (online). L’esdeveniment compta amb tres reunions conjuntes, sessions especials, sessions tècniques i tres sessions plenàries. Les tres reunions temàtiques oferiran una visió completa dels làsers d’estat sòlid; les aplicacions dels làsers per a la detecció i les comunicacions a l’espai lliure; i les aplicacions dels làsers.

En més de 45 sessions tècniques es tractaran temes sobre les aplicacions de nombroses fonts d’estat sòlid de gran capacitat, la direcció del feix i la modificació de materials, com el Làser Peening, el micromecanitzat i el processament de materials fràgils. Les sessions inclouran presentacions de 65 oradors convidats i 200 presentacions: 106 orals i 94 de cartells. En paral·lel, una exposició complementària presentarà els darrers productes resultants d’aquests avenços.

Durant els quatre dies del congrés, els assistents es veuran immersos en un entorn d’aprenentatge innovador on s’exposaran productes d’avantguarda i participaran activament en importants debats i discussions”, asseguren els presidents del Congrés del Làser, David Mordaunt de Ball Aerospace & Technologies (Estats Units), Yuji Sano de l’Institut de Ciència Molecular (Japó) i Johannes Trbola de Trbola Engineering (Alemanya).

En els 60 anys transcorreguts des de la primera demostració del làser, els continus avenços en el desenvolupament dels làsers han donat lloc a nombroses aplicacions i noves capacitats, i aquest progrés continua actualment. Segons explica l’organització, aquesta conferència ofereix una visió completa dels darrers avenços en el desenvolupament dels làsers d’estat sòlid juntament amb les noves aplicacions recents. En aquest sentit, són de gran interès els efectes no lineals d’alt ordre que han estat possibles gràcies al desenvolupament de fonts de radiació de brillantor ultraalta i alta potència.

També s’aborden altres aplicacions sofisticades de nombroses fonts d’estat sòlid de gran capacitat i dispositius associats per a les comunicacions a l’espai lliure i quàntiques, el LIDAR per als vehicles autònoms, la direcció del feix i la modificació de materials, com el Làser Peening, el micromecanitzat i el processament de materials fràgils. Per la seva banda, la zona dedicada a l’exposició presentarà els darrers productes resultants d’aquests avenços.

Més informació aquí: https://www.optica.org/en-us/events/congress/laser_congress/

Barcelona, 10 de desembre de 2022

Comunicació CCIB
David Jiménez
93 230 10 00 – 674 033 249 / djimenez@ccib.es

Premsa Optica
Ashley Collier

(202) 416-1419/ acollier@optica.org

+34 93 230 10 00
Plaça de Willy Brandt, 11-14, 08019 Barcelona
ccib@ccib.es
trabajaen@ccib.es